|
|
Registros recuperados : 33 | |
3. | | VIEIRA, R. da C.; DUARTE, L. S.; OLIVEIRA, M. B. de; NORONHA, A. C. da S. Levantamento preliminar de insetos e ácaros em espécies e cultivares de piperáceas. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 25., 2022, Belém, PA. Anais... Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2023. p. 24-25. (Embrapa Amazônia Oriental. Eventos técnicos & científicos, 1). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| |
5. | | OTTONI FILHO, T. B.; OTTONI, M. V.; OLIVEIRA, M. B. de; MACEDO, J. R. de. Estimation of field capacity from ring infiltrometer-drainage data. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 38, n. 6, p. 1765-1771, nov./dez. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
7. | | OLIVEIRA, M. B. de; OLIVEIRA, D. A.; MOLINA, J. C. J.; MARIA, A. N.; AZEVEDO, H. C. Subpopulações de espermatozoides de carneiros submetidos a diferentes métodos de conservação do sêmen. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 10., 2020-2021, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2021. 112 p. Editores técnicos: Marcelo Ferreira Fernandes; Ubiratan Piovezan. p. 102-105. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
8. | | OTTONI FILHO, T. B.; OTTONI, M. V.; OLIVEIRA, M. B. de; MACEDO, J. R. de; REICHARDT, K. Revisiting field capacity (FC): variation of definition of FC and its estimation from pedotransfer functions. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 38, n. 6, p. 1750-1764, nov./dez. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
9. | | DIAS, I. D. M.; OLIVEIRA, D. A.; OLIVEIRA, M. B. de; RAMOS, A. F.; PURDY, P. H.; AZEVEDO, H. C. Avaliação de diferentes momentos de inseminação artificial transcervical em tempo fixo com uso de sêmen congelado em ovinos Santa Inês. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 9., 2019, Aracaju. Anais... Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros; Brasília, DF: Embrapa, 2019. Editor Técnico: Ronaldo Souza Resende. p. 22. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
10. | | SOUZA, A. A. de; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; SOUZA, V. B. de; OLIVEIRA, M. B. de; CARVALHO, A. J. de. Componentes de produção de linhagens selecionadas de feijão-caupi de porte prostrado e semiprostrado no Norte de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/116b.pdf. Acesso em: 10 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
11. | | OLIVEIRA, M. B. de; BRITO, O. G. de; SOUZA, V. B. de; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; CARVALHO, A. J. de. Arquitetura e valor de cultivo de linhagens de feijão-caupi de porte ereto e semi-ereto, no Norte de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/113c.pdf. Acesso em: 09 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
12. | | OLIVEIRA, M. B. de; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; CARVALHO, A. J. de; LACERDA, M. L.; SOUZA, V. B. de. Arquitetura e valor de cultivo de linhagens de feijão-caupi de porte prostrado e semi-prostrado, no Norte de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/113b.pdf. Acesso em: 09 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
13. | | URZEDO, A. C. B. de; MOURA, C. J.; OLIVEIRA, M. B. de; HENTIQUES, S. C.; LIMA, M. B. R.; BUENO, P. R. M. Aceitação de queijo Pecorino produzido com leite de vaca e lipases de cabrito e cordeiro. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 63, n. 361, mar./abr., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
14. | | RODRIGUES, F. N.; LEAL, T. M.; ARAUJO, A. M. de; HASSUM, I. C.; ALMENDRA, S. de O.; OLIVEIRA, M. B. de; SARMENTO, J. L. R. Multivariate clustering analysis of evaluation to determine resistance to worms in Santa Ines sheep. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 54., 2017, Foz do Iguaçu. A new view of animal science: challenges and perspectives: proceedings. Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2017. p. 445. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
15. | | NERI, V. dos S.; SARMENTO, J. L. R.; BORGES, L. da S.; TORRES, T. S.; SENA, L. S.; OLIVEIRA, M. B. de; SOUSA JÚNIOR, A. de. Phenotypic diversity and carcass quality of creole goats with genetic potential for resistance to infection caused by worm. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 7, p. 849-857, July, 2018. Título em português: Diversidade fenotípica e qualidade das carcaças de caprinos crioulos com potencial genético quanto à resistência à verminose. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
16. | | SOUZA, V. B. de; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; OLIVEIRA, M. B. de; LACERDA, M. L.; CARVALHO, A. J. de. Número de dias para o início do florescimento de linhagens de feijão-caupi de porte ereto e semiereto no Norte de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/074b.pdf. Acesso em: 05 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
17. | | OLIVEIRA, M. B. de; MOLINA, J. C. J.; SILVA, R. S. da; RAMOS, A. F.; PURDY, P. H.; AZEVEDO, H. C. Effects of cell concentration during cryopreservation on the post-thaw quality of Santa Inês ram sperm. CryoLetters, v. 43, n. 6, p. 357?367, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
18. | | CARVALHO, A. J. de; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; BRITO, O. G.; OLIVEIRA, M. B. de; SOUZA, A. A. de. Grau de acamamento e tipo de porte de linhagens de feijão-caupi do grupo ereto e semi-ereto, no Norte de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/138c.pdf. Acesso em: 23 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
19. | | CARVALHO, A. J. de; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; SOUZA, V. B. de; OLIVEIRA, M. B. de; BRITO, O. G. de. Grau de acamamento e tipo de porte de linhagens de feijão-caupi do grupo prostrado e semi-prostrado, no Norte de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/138b.pdf. Acesso em: 23 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
20. | | SILVA, A. L. da; OLIVEIRA, M. B. de; VIEIRA, E. S. N.; MARCHIORO, V. S.; FRANCO, F. de A.; SCHUSTER, I. Genetic diversity and molecular characterization of brazilian wheat varieties obtained by microsatellite markers. Journal of Advances in Biology & Biotechnology, v. 4, n. 3, p. 1-10, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
Registros recuperados : 33 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
02/04/2014 |
Data da última atualização: |
16/08/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BRUNETTO, G.; CERETTA, C. A.; MELO, G. W. B. de; KAMINASKI, J.; TRENTIN, G.; GIROTTO, E.; FERREIRA, P. A. A.; MIOTTO, A.; TRIVELIN, P. C. O. |
Afiliação: |
Gustavo Brunetto, UFSM; Carlos Alberto Ceretta, UFSM; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; João Kaminski, UFSM; GUSTAVO TRENTIN, CPPSUL; Eduardo Girotto, IFRS; Paulo Ademar Avelar Ferreira, UFSM; Alcione Miotto, UFSM; Paulo Cesar Ocheuze Trivelin, USP. |
Título: |
Contribution of nitrogen from agricultural residues of rye to 'Niagara Rosada' grape nutrition. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Horticulturae, Amsterdam, v. 169, p. 66-70, Apr. 2014. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.scienta.2014.02.019 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nitrogen from cover crop residues decomposing on the soil surface may contribute to ‘Niagara Rosada’ grape nutrition. This study estimated the recovery of N from the decomposition of rye (Secale cereale) residues deposited on the soil surface in vineyards. Rye litter labeled with 15N was applied in July 2008 on the soil surface of a ‘Niagara Rosada’ grape (Vitis labrusca) vineyard in Bento Gonçalves in the southern region of Brazil. In January 2009 and 2010, ‘Niagara Rosada’ grape plant organs were sampled, and in January 2010, soil samples were collected in different depths. Total N and 15N were analyzed in the plant tissue and soil samples. The N derived from the rye litter added to the soil surface was mostly accumulated in the annual and perennial organs of the ‘Niagara Rosada’ grape at a similar percentage. Most of the N contained in ‘Niagara Rosada’ grape organs was derived from different N sources rather than rye litter. Thus, the N derived from rye litter apparently contributed little to ‘Niagara Rosada’ grape nutrition in the short time period. |
Thesagro: |
Agricultura; Nutrição; Resíduo; Solo; Uva. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200995/1/1-s2.0-S0304423814000922-main.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/100506/1/1-s2.0-S0304423814000922-main.pdf
|
Marc: |
LEADER 01936naa a2200289 a 4500 001 2002572 005 2019-08-16 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.scienta.2014.02.019$2DOI 100 1 $aBRUNETTO, G. 245 $aContribution of nitrogen from agricultural residues of rye to 'Niagara Rosada' grape nutrition.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aNitrogen from cover crop residues decomposing on the soil surface may contribute to ‘Niagara Rosada’ grape nutrition. This study estimated the recovery of N from the decomposition of rye (Secale cereale) residues deposited on the soil surface in vineyards. Rye litter labeled with 15N was applied in July 2008 on the soil surface of a ‘Niagara Rosada’ grape (Vitis labrusca) vineyard in Bento Gonçalves in the southern region of Brazil. In January 2009 and 2010, ‘Niagara Rosada’ grape plant organs were sampled, and in January 2010, soil samples were collected in different depths. Total N and 15N were analyzed in the plant tissue and soil samples. The N derived from the rye litter added to the soil surface was mostly accumulated in the annual and perennial organs of the ‘Niagara Rosada’ grape at a similar percentage. Most of the N contained in ‘Niagara Rosada’ grape organs was derived from different N sources rather than rye litter. Thus, the N derived from rye litter apparently contributed little to ‘Niagara Rosada’ grape nutrition in the short time period. 650 $aAgricultura 650 $aNutrição 650 $aResíduo 650 $aSolo 650 $aUva 700 1 $aCERETTA, C. A. 700 1 $aMELO, G. W. B. de 700 1 $aKAMINASKI, J. 700 1 $aTRENTIN, G. 700 1 $aGIROTTO, E. 700 1 $aFERREIRA, P. A. A. 700 1 $aMIOTTO, A. 700 1 $aTRIVELIN, P. C. O. 773 $tScientia Horticulturae, Amsterdam$gv. 169, p. 66-70, Apr. 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|